Detoksikacija organizma

Detoksikacija organizma

in Detoksikacija, Zdravlje

Detoksikacija digestivnog trakta je od velike važnosti za opće zdravlje i dobar imuni sistem.Veliki broj bakterija i virusa je razvio obrambeni sistem i uspjeva da preživi kiselinu želudca.Kada dospiju u crijeva započinju potragu za oštećenjima na zidu crijeva kroz koje će da prođu i uvuku se u krvotok.Najkritičniji dio je debelo crijevo gdje se hrana sadržava oko 8 sati.U debelom crijevu živi kolonija lacidobacila i bifilobakterija (probiotika) koje stvaraju zaštitni zid oko crjevnih resica i nedozvoljavaju patogenim bakterijama da prođu,te doprinose varenju hrane. Tako da je jako bitno da imamo dovoljnu količinu pozitivnih bakterija i koje možemo nadomjestiti  sa  FOREVER ACTIVE Pro-B .


Loša prehrana vam može donjeti toliko nevolja da biste tom nadasve važnom činu “JEDENJA” trebali posvetiti svu moguću pažnju.

 

 

 


Briga o zdravlju i borba za jak imunitet počinje od sistema za varenje hrane. Hrana je gorivo koje pokreće naš unutrašnji motor. Od kvaliteta hrane i od funkcionalnosti sistema za varenje zavisi količina energije koju ćemo imati na raspolaganju.

Kakav će dakle biti naš program detoksikacije?

1.Smanjiti apetit kako bismo mogli kontrolirati,ne samo količinu,nego i kakvoća hrane koju unosimo.

2.Smiriti tjeskobu stres koji su izvor one dječje želje za jelom kao utjehom.

3.Dovoljno napuniti želudac tako da ima posla.Želudac zapravo voli raditi,ali u dobrim uvjetima.Dajte mu hranu koju može bez teškoća preraditi.

4.Trošiti kalorije koje unosimo hranom,tjelesnom aktivnosti i uz pomoć namirnica s negativnim kalorijama.

Nitko ne može umjesto vas prerađivati hranu.Sami se dakle morate pobrinuti da u svoj organizam unosite one količine hrane koje su mu potrebne i kad su mu potrebne.


Redovno ispirite organizam

Svjetska zdravstvena organizacija je donjela preporuku da je prosječnom čovjeku potrebno da popije dvje do tri litre tekućine dnevno.

Tu moram napomeniti da naše tjelo prepoznaje samo vodu i čaj bez kofeina i teina Aloe Blossom Herbal Tee  kao tekućinu a sve ostalo prepoznaje kao hranu.

Zdrav digestivni trakt je možda i najvažnija karika u očuvanju našeg zdravlja.

Zbog toga je jako važno da barem jednom godišnje očistimo i napravimo detoksikaciju našeg organizma.Očistimo tjelo od negativnih bakterija, nakupljenih toksina i duboko zarobljenih masnoća.


OVDJE MOŽETE SAZNATI VIŠE O NAŠEM PROGRAMU ZA DETOKSIKACIJU.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *