Mehaničko čišćenje lica

Mehaničko čišćenje lica

in Kozmetički tretmani, Wellness tretmani

Uloga mehaničkog čišćenja je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile, i tako se koža lakše očistila.

Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke. Samo tiskanje nije ugodno na pojedinim mjestima, kao što je primjerice nos ili kod jačih upala. Glavna uloga mehaničkog čišćenja je upravo sprječavanje upale i time razvoja ožiljaka.

Većina ožiljaka kod akni nastaje upravo iz razloga što čišćenje nije poduzeto na vrijeme. Stoga se kod prvih znakova upala savjetuje čišćenje. Da se nije uradilo čišćenje, ožiljak bi ionako bio samo veći zbog jake upale. Ova vrsta čišćenja nije pogodna kod masne kože, pogotovo s proširenim porama. U tim slučajevima iznimno se može ukloniti miteser samo tiskanjem, ali bez uboda iglom.

Tretman se ponavlja ovisno o tipu kože svakih 30 dana ili duže. Kod nas u našem studiu svi tretmani se rade sa kozmetikom na bazi Aloa vere i stoga su upalne promjene prilikom tiskanja potpuno zanemarive i neprimjetne.

Slične usluge

Limfna drenaža

Da li ste čuli za limfnu drenažu? Limfna drenaža je tehnika za detoksikaciju organizma i regeneracij...

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija koristi sićušne kristale koji djeluju kao piling. Mikrodermoabrazija se radi na s...

Klasična masaža

Postoji nekoliko vrsta masaža, a najpoznatija je zasigurno klasična masaža koja je postavila temelje...

Fotopomlađivanje – anti age

Fotopomlađivanje – reuvenacija                                                         Želja z...

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *